bakramin potasyum-EDTA nın bakır şelatını içerir.1992 yılında mayer, limon, nova, gibi narenciye türleri ve patates gibi bakır ihtiyacı yüksek bitkiler için üretimine başlanmıştır.

Sodyumun bitki üzerindeki olumsuz etkisinin önlenmesi için bakramin Sodyum-EDTA yerine potasyum-EDTA ile imal edilmektedir.

bakramin sodyum içermediğinden bitkinin sodyumu kökleri vasıtası ile toprağa transferi sırasındaki enerji kaybına sebep olmaz. 

bakramin kullanımıyla bitki özsuyunda ve dokularda bakır miktarı artar ve bitki mantar hastalıklarına dayanıklı hale gelir. Çiçek öncesi kullanım polen sağlığını etkiler, meyve tutumunu artırır. Bakır kullanımı ile artan potasyum ihtiyacı içerdiği organik bağlı potasyumla karşılanır.

Kullanım

Narenciye : Özellikle Satsuma, Nova, Limon, Mayer gibi narenciye türlerinin diğer türlere oranla fazla olan bakır isteğini karşılamak için 100 lt suya 100 ml karıştırılarak yapraktan uygulanır. Çiçek öncesi dönemde çinko eksikliği de görülüyorsa phiteamin+Zn ile karıştırılarak kullanılır. Tür özelliklerine ve yaprak analizlerine bağlı olarak yılda 1-3 uygulama yapılır.

Domates, Biber, Soğan, Patates: Bitkide bakır miktarını artırarak mantar hastalıklarına karşı direnç artırmak amacı ile tohum çıkışından 30 gün sonra 1.uygulama yapılır. Toplam olarak 15 gün aralıklarla 3 uygulama yapılmalıdır. Yapraktan yapılan her uygulamada 100 lt suya 100 ml karıştırılarak kullanılır. Yapraktan fosfit de uygulanmak isteniyorsa phiteamin+Zn veya phiteamin ile karıştırılarak kullanılmalıdır.

Antep fıstığı: Bitkide genellikle bakır, bor ve çinko eksiklikleri birlikte görülmektedir. Yapraklardan yapılacak beslemede 1000 liyre suya 1 litre bakramin, 2 litre zintechin, 1 litre bortechin ve 300 ml wettralin konularak uygulanır.